Alcoolicii Anonim salută membrii Queer – Dar este suficient?

Dependența este în mod inerent legată în probleme de clasă, rasă, sexualitate, religie și da, sex – exact "problemele exterioare" pe care membrii AA sunt învățați să le verifice în afara ușilor sălii de ședințe.

Dependența este în mod inerent legată în probleme de clasă, rasă, sexualitate, religie și da, sex – exact "problemele exterioare" pe care membrii AA sunt învățați să le verifice în afara ușilor sălii de ședințe.

În fiecare zi, în mii de subsoluri bisericești, centre comunitare și cluburi din America, oameni care se pot lăuda cu orice, de la câteva ore până la multe decenii fără alcool, se adună pentru a colecta încă o zi sobră. Aproape toate aceste reuniuni ale Alcoolicilor Anonimi începe cu membrii colectiv recitarea ceva numit Preambulul AA, o declarație de scop pentru grupul AA și memento că AA lui "scopul principal este de a rămâne treaz și de a ajuta alți alcoolici atinge sobrietate."

Am auzit pentru prima dată Preambulul în 2009, în timpul primei mele încercări de sobrietate, și l-am auzit de sute de ori de atunci. Preambulul este atât de omniprezent în programul AA că aproape toți membrii pot recita-l pe de rost. Preambulul este scurt, doar două paragrafe compuse din cinci propoziții. Până anul trecut, au fost exact 100 de cuvinte. Acum are 98 de ani. Pierderea a trei cuvinte, și adăugarea de unul, ar putea părea mici, aproape lipsite de sens, pentru oricine în afara programului AA. Dar pentru o organizație care s-a încăpățânat să reziste majorității modificărilor aduse doctrinelor și legămintelor sale de la geneza sa de acum peste 80 de ani, ea este cutremurătoare. Iar pentru aceia dintre noi care doresc ca AA să se schimbe – care speră că programul care a făcut atât de multe pentru a ne salva viețile poate răspunde în mod adecvat la norme culturale noi, mai incluzive – este un semn că AA nu este o relicvă sau o curiozitate, ci un lucru viu, în evoluție, încă în căutarea celui mai bun mod de a transmite mesajul.

Timp de 74 de ani, Preambulul le-a spus membrilor că AA este "o părtășie de bărbați și femei care … ajuta-i pe altii sa isi revina dupa alcoolism." Iată marea schimbare: "bărbați și femei" a fost abandonat și înlocuit cu "oameni". Există o simplitate poetică care nu ar trebui să-i submineze semnificația. Declarația de scop auto-construită a AA nu mai reduce membrii la bărbați sau femei, caseta A sau caseta B, aceasta sau alta. AA este plin de dependenți queer, trans și non-binari care timp de decenii au fost întâmpinați la fiecare întâlnire cu o recitare care i-a exclus. Nu mai este cazul.

Pentru a înțelege de ce schimbarea preambulului este atât de importantă, trebuie mai întâi să înțelegeți cât de înrădăcinată în antichitate este o mare parte din AA. Sunt un ateu gay, și primii mei ani în "camere" au fost petrecute în mare măsură încercarea de a vedea cum, sau dacă, aș putea potrivi inch Nici o sarcină ușoară. Textul central al Alcoolicilor Anonimi este "Big Book", scrisă inițial în 1939 de renumitul fondator al AA, Bill Wilson, cu ajutorul altor membri fondatori. The Big Book's first 164 pages, the pages thought of as the "nuts and bolts" of the AA program and authored primarily by the near-mythic Bill W., have remained largely set in stone, subject only to grammatical and semantic edits. Viziunea lui Wilson asupra unui set de principii și practici pentru a obține și a păstra un sobru beat rămâne intactă. Și multe dintre aceste principii sunt considerate depășite în cel mai bun caz și jignitoare în cel mai rău caz, ochilor moderni.

See also  New Bill Targets Pregnant Women With Addiction

Gândiți-vă la capitolul care mi-a provocat cea mai mare suferință. "Noi Agnostics" pretinde a fi vagonul de bun venit AA pentru cei ireligioși, dar este profund condescendent pentru cei care nu cred în Dumnezeu. Capitolul începe destul de rezonabil, cu simpatii față de cei care au găsit religia organizată coruptă sau altfel dezagreabilă. Apoi se întoarce spre noțiunea unică, oarecum de neînțeles a lui AA de spiritualitate, un sentiment vag că există un "Dumnezeu al înțelegerii noastre" care este într-un fel "mai mare" decât noi. Toate acestea pot fi citite metaforic, ceea ce fac majoritatea membrilor AA fără Dumnezeu, ca o chemare de a ieși din capul nostru și de a ne ucide orgoliile. Dar există o întorsătură religioasă grea spre final, un semn pentru "Creatorul" nostru și o parabolă a unui bețiv răscumpărat prin credință care nu ar fi în afara locului pe feed-ul de Instagram al unui megachurch. Mesajul general al "Noi agnostics" este: Poate că nu crezi în Dumnezeu acum, dar va, dacă doriți să obțineți sobru.

Probabil mai rău este "Pentru neveste", capitolul 8 din Cartea Mare. Cum titlul te-ar fi putut înclina, "Pentru neveste" este un nonsens sexist, heteronormativ. Scris într-un stil confesional, "Către neveste" pretinde să spună povestea soției îndelung răbdătoare a alcoolicului – "Oh, cum a plâns!", așa ceva. Presupunerea nerostită este că alcoolicii sunt bărbați, iar apartenența la AA este în mare parte bărbați, iar acești membri sunt drepți și căsătoriți cu femei. În acest sens, preambulul vechi – scris opt ani după Cartea Mare și atunci când AA a fost de ce în ce mai stabilit – sună de-a dreptul progresivă în includerea sa atât de "bărbați și femei."

Nimic din toate acestea nu ar trebui să fie surprinzător. Wilson a fost atât produsul timpului său, cât și al biografiei sale spirituale. În 1939, femeile votau doar de 20 de ani, iar predarea evoluției putea fi încă scoasă în afara legii de către state. La rândul său, Wilson pusese sticla jos cu ajutorul Oxford Group, o sectă anti-ierarhică, dar explicit creștină, axată pe respectarea unor standarde morale înalte și predarea în fața lui Dumnezeu. El a încorporat multe dintre învățăturile Grupului Oxford în Cartea Mare. Rădăcinile AA sunt cele creștine și, ca urmare, există o înclinație religioasă spre multă literatură AA. Unii membri sunt mai fericiți în această privință decât alții. Când am fost prima încercare de a rămâne curat, i-am spus un membru de mult timp am fost un ateu. El a răspuns, lipsind punctul cu totul, că acest lucru a fost bine: "Tot ce trebuie să crezi este că există un Dumnezeu, și tu nu este El!"

Atât "To Wives", cât și "We Agnostics" rămân, neschimbate, în Cartea Mare de astăzi, deși au existat mișcări nereușite de a le elimina sau rescrie. Nu este o exagerare să spunem că schimbarea preambulului este cea mai mare mișcare spre modernitate pe care AA a luat-o poate în întreaga sa istorie. Cum s-a întâmplat? Ei bine, simplificarea unui proces complex: orice ședință AA poate propune modificări prin reprezentantul ales, care apoi duce aceste propuneri la o conferință anuală, unde sunt votate de toți delegații zonei. (Există 93 "zone" în SUA. Unele state au unul, statele mai mari au mai mult – New York are patru.) Este la aceste conferințe de servicii generale în cazul în care deciziile mari cu privire la principiile cele mai fundamentale ale Alcoolicilor Anonimi sunt luate.

See also  Roseanne Barr Says Her Character On "Conners" Will Suffer Fatal Overdose

Votul din preambul a avut loc în cadrul Conferinței din 2020. Un delegat zona New York a pus împreună o prezentarefermecătoare PowerPoint , în mod corespunzător intitulat "AA într-un timp de schimbare", de stabilire a pașilor procedurale largi, și eu sunt cribbing de la faptul că aici. Grupurile AA din New York, D.C., și Louisiana au insistat ca schimbarea să fie dezbătută în cadrul Conferinței. O comisie a votat inițial propunerea, constatând că au nevoie de "mai multe informații". Și acolo ar fi putut muri schimbarea – sufocată în comisie și trimisă la conferința de anul viitor.

Nu a fost să fie. Conform delegatului, "în succesiune rapidă", membrii au introdus acțiuni de patru etaje. O acțiune de podea este descurajată la o conferință – este în afara "procesului" normal prin care se face schimbarea în cadrul AA și poate fi votată imediat. Există o aplecare radicală la o acțiune podea, și pentru un organism care necesită 2 / 3 majorități pentru a trece nimic, procesul de conferință nu este nimic, dacă nu deliberativ. Dar "Cred că suntem alcoolici", notează delegatul primitor de crispat, iar membrii au împins. Și astfel, după o dezbatere "plină de spirit", acțiunile au trecut, iar pe 1 mai 2020, Alcoolicii Anonimi au votat oficial pentru a face preambulul inclusiv al alcoolicilor recuperatori non-binari. Acesta a fost anunțat în Grapevine în 2021 și a fost introdus la grupurile AA pe tot parcursul verii și toamnei.

Am vrut să aflu cât de aprinsă a fost dezbaterea conferinței. Dezbaterile de vot de la Conferința Generală a Serviciului nu sunt publice, chiar și pentru alți membri ai AA. În timp ce am scris acest articol, am ajuns la șase delegați zonale pentru a auzi amintirile lor de dezbatere preambul și de vot. Doar unul a răspuns, iar el a refuzat să vorbească. Am anticipat ezitarea lor – una dintre cele mai religioase observate crezuri de alcoolici anonimi ca o organizație este refuzul său de a se angaja în ceea ce consideră că "politica." Acest lucru este atât de important încât este chiar o parte din Preambulul în sine, care prevede, "AA … nu dorește să se angajeze în nicio controversă [and] și nici nu susține și nici nu se opune vreunei cauze". Și astfel, AA nu ia nici o poziție cu privire la medicație, de acoperire de sănătate, legalizarea de droguri, sau la oricare dintre alte nenumărate dezbateri politice care ating direct pe dependenta.

Dar aceasta este o țară care interzice persoanelor trans din toaletele publice, care impune inspecții genitale pentru copii să facă sport. În acest context, da, a face preambulul queer-inclusive a fost "angajarea în controverse", și este o prostie să pretindă că nu este. Cu siguranță oponenții schimbării, în grupuri private de Facebook, au atacat-o din punct de vedere politic. "Extratereștrii se vor simți excluși acum." "Mai multe anula cultura, politically correct BULLSHIT." Postarea unui membru pe care am văzut-o a declarat răspicat că grupul ei va refuza să citească noul Preambul. Și din nou și din nou, membrii și-au exprimat supărarea că AA ar prelua ceea ce ei numesc o problemă "din afara."

See also  Alcoholics Anonymous: A Different Perspective

Tropul "problemei exterioare" este unul vechi în program, extras din limbajul celei de-a zecea Tradiții, care le spune membrilor că AA "nu are nicio opinie cu privire la problemele exterioare", și astfel "nu va fi niciodată atrasă în controverse publice". Este profund legată de refuzul AA de a se angaja în "politică". Justificarea aici este că orice lucru care nu are legătură explicită cu sobrietatea îi poate înstrăina pe dependenți de program și, astfel, îi poate menține în dependență activă. Dar există un punct la fel de important – prin faptul că nu se angajează în realitățile de zi cu zi din viața membrilor ", AA poate părea îndepărtat, naiv, și unfeeling. În plus, ca și în cazul modificării Preambulului, interzicerea problemelor externe poate fi înarmată de bigoți.

Dependența este în mod inerent legată în probleme de clasă, rasă, sexualitate, religie și da, sex – exact "problemele exterioare" pe care membrii AA sunt învățați să le verifice în afara ușilor sălii de ședințe. Învățăturile AA descurajează aceste discuții în orice cadru formal sau public, și astfel, nou-veniți care trăiesc în sărăcie li se spune că acest lucru nu este o barieră în calea unei treziri spirituale, minorităților li se spune pentru a depăși lor "victimhood", și cronometre vechi – de obicei, bărbați albi cu zeci de ani sobru – de multe ori ataca cu ghinion orice mențiune de droguri, altele decât alcoolul în cadrul reuniunilor. Da, chiar și consumul de droguri este considerat o "problemă în afara" de către mulți membri AA. Așa cum se întâmplă cu Preambulul, regula problemelor exterioare este suficient de vagă pentru a fi orientată spre orice discuții între grupuri pe care unii membri nu le plac.

Încercați cum s-ar putea, nu am putut obține un reprezentant AA pentru a comenta pe înregistrare pentru această poveste. Am avut o lungă discuție cu un angajat foarte frumos la AA General Services Office, care mi-a cerut să transmită unele întrebări și a refuzat să fie citat. La aceste întrebări nu s-a răspuns. Nu am fost surprins – am scris despre AA și politica în trecut, și a fost criticat de unii pentru chiar identificarea mine ca un membru AA în public. Există o teamă generală de lumina soarelui în AA, care este în contradicție cu momentul nostru cultural actual, în care instituțiile atât private, cât și publice sunt trase la răspundere pentru regulile și procesele lor interne.

Schimbarea Preambulului este un semn că valul se transformă în Alcoolicii Anonimi. Pe măsură ce dependenții mai în vârstă sunt înlocuiți de cei mai tineri, zidul pe care AA l-a construit în jurul învățăturilor sale slăbește puțin mai mult. As one Facebook commenter put it: "Stop debating queer and trans members because we've been here and stayed sober even when we weren't included, don't get it twisted nothing any of ya'll have to say will change my sobriety date." Tocmai.

Vezi articolul original la thefix.com

By The Fix

The Fix provides an extensive forum for debating relevant issues, allowing a large community the opportunity to express its experiences and opinions on all matters pertinent to addiction and recovery without bias or control from The Fix. Our stated editorial mission - and sole bias - is to destigmatize all forms of addiction and mental health matters, support recovery, and assist toward humane policies and resources.

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

It's time to take back control. Recovery IS possible and YOU deserve it! ❤️