Helende familierelaties: hoe te beginnen en wanneer weg te stappen

Mensen hebben de neiging om veel onaardig of onaanvaardbaar gedrag te verdragen, alleen maar omdat het van familieleden komt. Ga tegen die trend in door grenzen te definiëren.

Mensen hebben de neiging om veel onaardig of onaanvaardbaar gedrag te verdragen, alleen maar omdat het van familieleden komt. Ga tegen die trend in door grenzen te definiëren.

Met vaccinaties aan boord en veiligheidsmaatregelen, komen meer van ons voorzichtig samen met onze families, vieren ze uitgestelde verjaardagsfeestjes en bruiloften. Wanneer u deze plannen echter met vrienden of collega's bespreekt, merkt u mogelijk een trend op. Hoewel de meeste mensen wat opwinding hebben voor familiebijeenkomsten, is er ook een altijd aanwezige stroom van angst. Voor elk zoet moment is er een ongemakkelijk of irritant gesprek met een familielid – of, nog erger, een gevoel van dingen die niet zijn gezegd. Deze momenten kunnen worden versterkt in gezinnen die worden geraakt door een stoornis in het gebruik van middelen of een psychische aandoening.

Het is gemakkelijk om in een cyclus te vallen van het negeren van gezinsdynamiek, denkend dat ze nooit zullen veranderen. Dat hoeft echter niet de manier te zijn. Het aanpakken van negatieve gezinsdynamiek kan de patronen tussen uw dierbaren veranderen en zorgen voor zinvollere verbindingen. Zo ga je aan de slag.

Identificeer het probleem dat u het meest wilt aanpakken.

Als het gaat om familie, zijn er waarschijnlijk genoeg dingen die je irriteren. Helaas is dit niet het moment om met een waslijst binnen te komen. Denk na over het enige dat het grootste verschil zou maken in je relaties met je geliefden. Misschien wilt u hen vragen om geen opmerkingen te maken over uw middelengebruik of herstel. Misschien wil je de cyclus doorbreken om achter hun rug om over andere familieleden te praten. Wat het ook mag zijn, neem de tijd om te bepalen wat het meest gunstig zou zijn voor de relatie.

See also  Morning Roundup: Nov. 8, 2018

Als je dat eenmaal in gedachten hebt, praat dan met je geliefde. In de meeste gevallen is het het beste om een één-op-één gesprek te voeren, maar in sommige gezinnen is een gronddynamiek beter. Breng je verzoek zachtjes ter sprake, zonder je geliefde de schuld te geven. Benadruk dat je op zoek bent naar een betere relatie.

Maak het goed.

Veel herstelprogramma's benadrukken de noodzaak om fouten uit het verleden goed te maken en te genezen. Dit kan vooral belangrijk zijn als je vroeg in herstel bent, misschien net je eerste nuchtere vakantie hebt doorstaan. Nogmaals, het is belangrijk om het beperkt te houden. Denk aan het ding dat je hebt gedaan dat het vertrouwen uit je relaties heeft aangetast. De volgende keer dat je samen bent met je geliefde, verontschuldig je dan voor die actie.

Het is belangrijk om het goed te maken zonder verwachtingen. Je kunt er niet van uitgaan dat omdat je sorry hebt gezegd, je relatie onmiddellijk zal veranderen. Je moet de drang weerstaan om te verwachten dat je geliefde zich verontschuldigt in ruil voor de pijn die ze je hebben aangedaan. Vergeet niet dat ze misschien niet hetzelfde persoonlijke werk doen als jij, dus het goedmaken zou iets moeten zijn dat je op zichzelf ten goede komt, ongeacht of je geliefde op een ideale manier reageert.

Bepaal je grenzen.

Mensen hebben de neiging om veel onaardig of onaanvaardbaar gedrag te verdragen, alleen maar omdat het van familieleden komt. Ga tegen die trend in door grenzen te definiëren. Dit is iets waar je zelf over na moet denken voordat je met familie samenkomt. Als je eenmaal je grens hebt gedefinieerd, beslis je wat de gevolgen zullen zijn als iemand deze schendt. Vervolgens komt het moeilijke deel: de grens communiceren met je familielid en vasthouden aan je voornemen als ze het schenden.

See also  Emilio Estevez Discusses Brother Charlie Sheen's Road To Recovery

Je grenzen zijn helemaal aan jou. Misschien ben je dit jaar niet in de buurt van mensen die je drankjes aanbieden, degenen die verschillende benaderingen van COVID-voorzorgsmaatregelen hebben of degenen die off-color opmerkingen maken. Laat het je geliefden weten en wees bereid om de bijeenkomst te verlaten of anderszins te reageren als ze je grens niet respecteren.

Weet wanneer je moet stoppen.

Soms is de gezinsdynamiek zo giftig dat ze niet kunnen worden opgelost. Voor sommige mensen is het verbreken van contact of het hebben van beperkt contact met familieleden de gezondste optie. Dit is meestal het geval wanneer je geliefde herhaaldelijk je grenzen heeft overschreden.

Er is een enorm stigma rond familievervreemding. Maar een vervreemding die doordacht is en niet uit woede is gemaakt, is een gezonde keuze, geen mislukking. Als je familieleden je gezondheid en welzijn op een negatieve manier blijven beïnvloeden, is het prima om afstand te nemen. Dat kan betekenen dat je het diner na de quarantaine overslaat of geen contact hebt.

Familierelaties kunnen veel zijn. Vergeet niet dat niemand het recht heeft om uw gezondheid en welzijn negatief te beïnvloeden, zelfs als ze uw familie zijn. Het nemen van stappen om relaties te helen, grenzen te stellen en mogelijk afstand te nemen van familie kan zorgen voor een gelukkiger en gezonder herstel.

Lees meer over Oceanside Malibu op http://oceansidemalibu.com/. Bereik Oceanside Malibu telefonisch op (866) 738-6550. Vind Oceanside Malibu op Facebook.

Bekijk het originele artikel op thefix.com

By The Fix

The Fix provides an extensive forum for debating relevant issues, allowing a large community the opportunity to express its experiences and opinions on all matters pertinent to addiction and recovery without bias or control from The Fix. Our stated editorial mission - and sole bias - is to destigmatize all forms of addiction and mental health matters, support recovery, and assist toward humane policies and resources.

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

It's time to take back control. Recovery IS possible and YOU deserve it! ❤️