Vindecarea relațiilor de familie: Cum să începeți și când să vă îndepărtați

Oamenii au tendința de a pune sus cu o mulțime de comportament urât sau inacceptabil doar pentru că vine de la membrii familiei. Buck această tendință prin definirea limitelor.

Oamenii au tendința de a pune sus cu o mulțime de comportament urât sau inacceptabil doar pentru că vine de la membrii familiei. Buck această tendință prin definirea limitelor.

Cu vaccinările la bord și măsurile de siguranță în vigoare, mai mulți dintre noi se întâlnesc cu prudență cu familiile noastre, sărbătorind petrecerile și nunțile de ziua de naștere amânate. Cu toate acestea, atunci când discutați aceste planuri cu prietenii sau colegii, este posibil să observați o tendință. Deși cei mai mulți oameni au unele emoție pentru reuniuni de familie, există, de asemenea, un curent mereu prezent de groază. Pentru fiecare moment dulce, există o conversație incomodă sau iritantă cu un membru al familiei – sau, chiar mai rău, un sentiment de lucruri lăsate nespuse. Aceste momente pot fi amplificate în familiile care sunt atinse de tulburări de utilizare a substanțelor sau de boli psihice.

Este ușor să cazi într-un ciclu de ignorare a dinamicii familiei, gândindu-te că nu se vor schimba niciodată. Cu toate acestea, asta nu trebuie să fie calea. Abordarea dinamicii negative a familiei poate schimba tiparele în rândul celor dragi și poate crea conexiuni mai semnificative. Iată cum să începeți.

Identificați problema pe care doriți cel mai mult să o abordați.

Când vine vorba de familie, probabil că există o mulțime de lucruri care te enervează. Din păcate, nu este momentul să veniți cu o listă de spălătorie. Gândește-te la singurul lucru care ar face cea mai mare diferență în relațiile tale cu cei dragi. Poate doriți să le cereți să nu facă comentarii cu privire la utilizarea sau recuperarea substanței. Poate că ai vrea să rupi ciclul de a vorbi despre alți membri ai familiei în spatele lor. Oricare ar fi aceasta, ia-ți timp pentru a identifica ceea ce ar fi cel mai benefic pentru relație.

See also  John Oliver Takes On Sackler Family, Opioid Epidemic

Odată ce ai asta în minte, vorbește cu persoana iubită. În cele mai multe cazuri, cel mai bine este să aveți o conversație unu-la-unu, dar în unele familii o dinamică la sol este mai bună. Ridică-ți cererea cu blândețe, fără să dai vina pe persoana iubită. Subliniați că doriți să vă îndreptați spre o relație mai bună.

Faceți modificări.

Multe programe de recuperare subliniază necesitatea de a face modificări și de a vindeca greșelile din trecut. Acest lucru poate fi deosebit de important dacă sunteți la începutul recuperării, poate că tocmai ați trecut prin prima vacanță sobră. Din nou, este important să-l păstrați limitat. Gândește-te la lucrul pe care l-ai făcut și care a erodat încrederea din relațiile tale. Data viitoare când sunteți împreună cu persoana iubită, cereți-vă scuze pentru această acțiune.

Este important să faci modificări fără așteptări. Nu poți presupune asta pentru că ți-a spus că îți pare rău că relația ta se va schimba instantaneu. Trebuie să reziști îndemnului de a te aștepta ca persoana iubită să-și ceară scuze în schimbul rănilor pe care ți le-au provocat. Amintiți-vă, s-ar putea să nu facă aceeași muncă personală pe care o faceți, așa că a face modificări ar trebui să fie ceva care să vă avantajeze în sine, indiferent dacă persoana iubită răspunde într-un mod ideal.

Definiți-vă limitele.

Oamenii au tendința de a pune sus cu o mulțime de comportament urât sau inacceptabil doar pentru că vine de la membrii familiei. Buck această tendință prin definirea limitelor. Acesta este un lucru la care trebuie să te gândești pe cont propriu înainte de a te întâlni cu familia. După ce ți-ai definit limita, decide care vor fi consecințele dacă cineva o încalcă. Urmeaza partea cea mai grea: comunicarea limitei cu membrul familiei tale si respectarea hotararii tale daca o incalca.

See also  Top 10 Reasons for Seeking Treatment for Addiction

Limitele tale sunt în întregime de până la tine. Poate că anul acesta nu poți fi în preajma oamenilor care îți oferă băuturile, a celor care au abordări diferite ale măsurilor de precauție COVID sau a celor care fac comentarii off-color. Lasă-i pe cei dragi să știe și fii pregătit să părăsești adunarea sau să răspunzi în alt mod dacă nu îți respectă limita.

Știți când să vă opriți.

Uneori, dinamica familiei este atât de toxică încât nu poate fi reparată. Pentru unele persoane, întreruperea contactului sau contactul limitat cu membrii familiei este cea mai sănătoasă opțiune. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea atunci când persoana iubită ți-a încălcat în mod repetat limitele.

Există un stigmat imens în jurul înstrăinării familiei. Dar o înstrăinare care este gândită și nu făcută din furie este o alegere sănătoasă, nu un eșec. Dacă membrii familiei tale continuă să aibă un impact negativ asupra sănătății și stării tale de bine, este în regulă să te distanțezi. Asta ar putea însemna săriți peste cina post-carantină sau să nu intrați în contact.

Relațiile de familie pot fi multe. Amintiți-vă că nimeni nu are dreptul să vă afecteze negativ sănătatea și starea de bine, chiar dacă acestea sunt familia ta. Luarea de măsuri pentru a vindeca relațiile, punerea în aplicare a limitelor și, eventual, distanțarea de familie poate face o recuperare mai fericită și mai sănătoasă.

Aflați mai multe despre Oceanside Malibu la http://oceansidemalibu.com/. Ajunge la Oceanside Malibu prin telefon la (866) 738-6550. Găsiți Oceanside Malibu pe Facebook.

Vezi articolul original la thefix.com

See also  Change is Strange: Coping with Change in Addiction Recovery

By The Fix

The Fix provides an extensive forum for debating relevant issues, allowing a large community the opportunity to express its experiences and opinions on all matters pertinent to addiction and recovery without bias or control from The Fix. Our stated editorial mission - and sole bias - is to destigmatize all forms of addiction and mental health matters, support recovery, and assist toward humane policies and resources.

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

It's time to take back control. Recovery IS possible and YOU deserve it! ❤️